SuomiAreenan henkeä Hyvinkäälle

Viime viikolla politiikan, yrityselämän ja kansalaisjärjestöjen johtohahmot kokoontuivat jälleen Poriin SuomiAreenaan keskustelemaan Suomea koskettavista haasteista ja niiden mahdollisista ratkaisuista. Olen taannoin siellä itsekin muutamat kesät viettänyt ja vaikka tapahtumaviikko on ihan letkeä ja keskustelutilaisuudet mielenkiintoisia, en usko sieltä löydettävän skaalan laajuuden vuoksi mitään kovin konkreettisia ratkaisuja valtakunnan pienempiin tai suurempiin ongelmiin.

Kuitenkin konseptia voisi hyvin kokeilla esimerkiksi kuntatasolla, jolloin hyödyt olisivat paikallisempia ja myös konkreettisempia. Kaikista paras anti sellaisissa tilaisuuksissa on ehdottomasti verkostoituminen ja avoin keskustelu. Tiedämme kaikki, että kun niin sanotusti oikeat henkilöt tapaavat oikeaan aikaan, on vain taivas rajana. Tästä RedCarpet on hyvä esimerkki.

Erilaiset kansalaisjärjestöt toimivat meilläkin aktiivisesti. Väitän, että kun saamme paikallispoliitikot, yhdistysaktiivit, kaupungin viranhaltijat ja yrityselämän edustajat silloin tällöin istumaan saman pöydän ääreen pohtimaan Hyvinkään veto- ja pitovoimaa, voidaan jotain näkyvääkin saavuttaa. Monilla kansalaisjärjestöillä on myös hyvin samantyyppisiä haasteita omassa toiminnassaan, esimerkiksi näkyvyyden tai aktiivien osalta.

Usein sellainen pohdiskeleva keskustelu, johon osallistuvat muutoin harvakseltaan yhteistyötä tekevät, on kaikista oivaltavinta. ”Hei, mehän voisimme kokeilla tämän asian tekemistä yhdessä” tai ”Teillähän on hyvä projekti, mitä jos tulisimme siihen mukaan?” ovat niitä ajatuksia, jotka hyödyttävät koko kaupunkia.

Hyvinkään Yhdistykset ry järjestää jo nyt erilaisia verkostoitumistilaisuuksia ja niitä hieman laajentamalla voitaisiin saada koko kaupunki mukaan keskustelemaan Hyvinkään kehittämisestä eri teemoineen yhden tai kahden päivän ajan julkisiin tiloihin.

Kaikille avoin keskustelu tukee myös päätöksenteon avoimuutta ja kuntalaisten osallisuutta.

Jussi Kukkola

Kirjoittaja on hyvinkääläinen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen (sd.)

Julkaistu sanomalehti Aamupostissa 24.7. osin muokattuna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *