Valtuuston kyselytunti kouluruoasta

Tällä viikolla on puhuttu paljon kouluruoasta – tai pikemminkin siitä, etteivät esimerkiksi yläkoululaiset sitä syö. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n uusimman kouluterveyskyselyn tulos on karu. Koko maassa 30 % yläkoulun 8. ja 9. luokkalaisista ilmoittaa, että he jättävät syömättä kouluviikon aikana yhden tai useamman koululounaan. Meillä Hyvinkäällä luku on vielä paljon hurjempi, 46 %.

Siksi me nuorimmat kaupunginvaltuutetut, Pinja Perholehto ja minä, olemme jättäneet keskiviikkona 12.12. Hyvinkään kaupungin kirjaamoon seuraavan kysymyksen, johon vastataan kyselytunnilla seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa ensi vuonna:

”Kuten tiedetään, kouluruokailu on olennainen osa lapsen hyvinvointia ja kasvua. Opetushallituksen mukaan ruokailun tarkoituksena on vatsan täyttämisen lisäksi opettaa lapsille ja nuorille terveyttä, ruokailutapoja ja suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruoka rytmittää koulupäivää ja tarjoaa ruoasta saatavan energian lisäksi pidemmän virkistäytymistauon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n uusimmassa kouluterveyskyselyssä todetaan, että hyvinkääläisistä 8.-9. luokkalaisista 46 % ilmoittaa jättävänsä kouluviikon aikana vähintään yhden koululounaan syömättä.

Mitä toimia kaupunki aikoo tehdä tai on jo tehnyt, jotta yhä useampi söisi koululounaan koulupäivän aikana?

Pinja Perholehto (sd.), Jussi Kukkola (sd.) 12.12.2018.”

Ei tämä valtuustokysely ongelmaa poista, mutta toivottavasti siitä heräisi sen verran keskustelua, että asiaan löydettäisiin joitain ratkaisuja. Asia kuitenkin koskee olennaisesti nuorten jaksamista ja hyvinvointia.

Vuoden 2019 ensimmäinen kaupunginvaltuuston kokous pidetään 4.2.2019, jolloin kuulemme kysymykseemme viranhaltijoiden vastaukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *