Yleissitovuus on tarpeellinen

Niin kauan, kun hyvinvointivaltion palvelut rahoitetaan verotuloilla, on erittäin oleellista, että ihmisillä on töitä ja työelämässä ollaan mahdollisimman pitkään. Työuran pituuteen vaikuttavat henkilön koulutustaustan ohella merkittävästi muun muassa työolot. Työoloihin taas vaikutetaan suuresti yleissitovilla ja normaalisitovilla työehtosopimuksilla. Myös elämiseen riittävä palkka on hyvinvointitekijä.

Mielestäni yleissitovat työehtosopimukset ovat edelleenkin välttämättömiä. Yleissitovuus takaa työelämässä työntekijöiden työsuhteen ehdot ja sen ansiosta kilpailua yritysten välillä ei pitäisi käydä työntekijöiden työehtoja heikentämällä, vaan tuotteiden laadulla, markkinoinnilla, asiakaspalvelulla ja niin edelleen. Työehtosopimuksessa määritetään muun muassa osaamisen mukainen palkkataso. Työehtosopimusten noudattaminen tarkoittaa sitä, että työntekijöille on maksettava vähintään hänen palkkaryhmänsä mukainen ansio.

Julkisessa keskustelussa heitetään helposti heppoisin perustein väite siitä, että yleissitovat työehtosopimukset estävät paikallisen sopimisen työpaikoilla. Tämä väite ei ole totta, sillä nykyäänkin on mahdollista sopia asioista työpaikkatasolla. Usein tällä tavalla argumentoivien tausta-ajatuksena on juuri työehtojen heikentäminen alle minimiehtojen, sillä työehtosopimusten – olivatpa ne sitten yleissitovia tai normaalisitovia – päälle voi aina sopia. Sopimiseen tarvitaan kaksi osapuolta eikä se tarkoita samaa, kuin työnantajan yksipuolinen direktio-oikeus.

Kuulen työssäni jonkin verran etenkin ammattiyhdistysliikkeen toimintaan kielteisesti suhtautuvilta, että he kannattavat yleissitovuuden lakkauttamista, koska neuvottelisivat itse paremmat työehdot. Suurimmalle osalle se kuitenkin tarkoittaisi sitä, että työehdot heikentyisivät nykyisestä melko paljon tai paljon. Ajatusleikkinä voisi lukea oman työehtosopimuksensa läpi ja pohtia, mitä kaikkea saisi itse paremmin neuvoteltua. Ammattiyhdistysliike huolehtii niistä ja järjestää ne palkansaajat, joilla ei yksin olisi voimaa neuvotella itselleen oikeudenmukaisia työehtoja.

Minä kannatan sopimista enkä sanelua. Yleissitovuus tuo työelämään reilun pelin säännöt.

Jussi Kukkola
eduskuntavaaliehdokas (sd.)
Hyvinkää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *