Jussi Kukkola
Kampanjointia vuoden 2015 vaaleissa.
  • Hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
  • Maakuntavaltuuston jäsen sekä sd-ryhmän puheenjohtaja
  • Aktiivinen vaikuttaja jo yläasteelta lähtien – taustaa löytyy niin Hyvinkään nuorisovaltuustosta kuin Demarinuorten liittohallituksesta usean vuoden ajalta
  • Valmistunut tradenomiksi Laurea-ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2017
  • Työskentelee SAK:ssa järjestöasiantuntijana
  • Suorittanut asepalveluksensa Riihimäen viestirykmentissä vuonna 2014
  • Vapaa-ajalla harrastaa ruuanlaittoa ja liikuntaa – silloin kun ehtii

Jussin tavoitteena on olla aktiivinen, kantaaottava, keskusteleva sekä yhteistyökykyinen.

Jussin tarina

”Onko näin? Näin on! Tämä pitää muuttaa.” Siinä on minulle opetettu politiikan lyhyt oppimäärä. Oma heräämiseni poliittisiin asioihin tapahtui 15-vuotiaana kasiluokkalaisena, kun ymmärsin, että vaikuttaakseen epäoikeudenmukaisiin asioihin täytyy jotain tehdä myös itse. Siitä on nyt jo kahdeksan vuotta. Luokanvalvojani kannustuksesta lähdin ja pääsin mukaan Hyvinkään nuorisoparlamenttiin. Nuorisoparlamentti kasvatti ja antoi hyvät eväät poliittisen uran jatkolle.

Luovutimme (vas. Miia Nahkuri, Sonja Huttunen, Jussi Kukkola) omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Sirpa Paaterolle (oik.) vuonna 2015 pari tuhatta allekirjoitusta sisältävän adressin VR:n kausilippujen opiskelija-alennuksen puolesta.

”Jos et hyppää, et lennä” sanotaan ja siksi lähdin ehdolle vuoden 2012 kunnallisvaaleihin. Hyvin kävi ja minut valittiin oikeaan valtuustoon Hyvinkään nuorimmaksi valtuutetuksi. Ensimmäinen valtuustoaloitteeni koski yllättäen kouluruokaa – samalla teemalla kun kampanjoin neljä vuotta aikaisemin nuorisoparlamenttivaaleissa.

Vuonna 2015 olin ehdolla eduskuntavaaleissa saaden 1136 ääntä, joka on loistava tulos 21-vuotiaalle ensikertalaiselle.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa sain vahvan luottamuksen 346 äänellä ja paikkajaossa ansaitsin osoitetun luottamuksen ansiosta kaupunginhallituksen jäsenen paikan. Vaikuttamistyötä on hyvä jatkaa eteenpäin. Luottamustoimiini voit tutustua tarkemmin täältä.

Nyt olen ehdolla jälleen eduskuntavaaleissa 2019. Voit ilmoittautua tukijaksi linkin takaa.

Juttele, keskustele ja haasta kanssani. Silloin sinäkin tiedät paremmin, millainen olen.

”Jussi, auta”, on moni pyytänyt. Ja minähän autan tekemällä juuri sitä mitä osaan – itseni näköistä politiikkaa. Sydämeni lyö vaikuttamiselle.